top of page

Pèptids: Imprescindibles a la rutina diaria

Actualizado: 14 mar 2023

Des de fa unes temporades, aquestes petites molècules s'han fet un forat a tota i qualsevol rutina cosmètica antiedat. Origen, acció, eficàcia... Vet aquí per què els pèptids són molt bons aliats de bellesa i fan portar la rutina facial a un nivell superior.


Què són els pèptids? Els pèptids són cadenes de diferents tipus d'aminoàcids, com ara glicina, arginina, histidina, etc. Els pèptids en els productes per a la cura de la pell estan dissenyats per estimular i reposar els aminoàcids, que són els components bàsics per a la producció de col·lagen. En augmentar la producció de col·lagen, els pèptids poden ajudar a reduir l'aparició de línies fines i fer que la pell sigui més ferma. A més, els pèptids són molècules formades per la unió de diferents aminoàcids. Depenent del nombre d'aminoàcids que formen el pèptid, aquest últim rep un nom o un altre: oligopèptid, polipèptid, hexapèptid, tripèptid etc. Els aminoàcids s'uneixen mitjançant uns enllaços que s'anomenen peptídics. Els pèptids tenen diverses funcions a l'organisme, igual que les proteïnes.


Propietats dels pèptids

Hi ha pèptids que tenen propietats antioxidants i antiinflamatiòries. Alguns pèptids han demostrat augmentar la síntesi de col·lagen i així redensificar i reestructurar la pell. Altres pèptids disminueixen la contracció muscular, millorant així les arrugues d´expressió.


¿Per quina tipos de pell son indicats les pèptits?

No tener cap contraindicació, es poden fer servir a totes les pells.


¿Amb quina principis actius es poden combinar els pèptits?

S'utilitzen juntament amb altres actius com la vitamina C, factors de creixement, etc. Amb l'edat, la dermis perd densitat, en haver menys col·lagen i elastina. Els pèptids ajuden a reforçar-la en afavorir la síntesi del col·lagen o activar els fibroblasts.20 visualizaciones0 comentarios

Entradas Recientes

Ver todo

Comments


bottom of page